na 2 do 4 porcji
- ½ kubka quinoa (komosy ryżowej) wypłukanej i dobrze odsączonej
- ½ kubka kaszy jaglanej (łuskanego prosa) wypłukanej i dobrze odsączonej
- ¼ kubka kaszy manny
- ¾ łyżeczki soli morskiej
Wieczorem zagotuj 4 kubki wody w średnim rondelku dodaj komosę i jagły, zgotuj, zamieszaj i pozostaw na noc w temperaturze pokojowej.
Rano dodaj 1 szklankę wrzątku, sól i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz gżenie i stale mieszając gotuj 1-2 minuty. Potem duś jeszcze pod przykryciem i na wolnym ogniu 5-10 minut co jakiś czas mieszając do uzyskania kremowej konsystencji.
Podawać gorącą z ulubionymi dodatkami, słodkimi lub pikantnymi.
stęskniłam się za nowymi przepisami
OdpowiedzUsuńW prawym menu jest "zbórz"
OdpowiedzUsuń