składniki:
- 100g drobnej białej suchej fasolki /lub/ puszka 420g
- 2 łyżki oleju
- 2 średnie, posiekane cebule
- 1 ząbek czosnku
- 2 marchewki w cienkich plastrach
- 1 duży ziemniak w drobną kostkę
- 1 litr wywaru warzywnego
- 100g ciętej fasolki szparagowej
- 30ml (małe opakowanie) koncentratu pomidorowego
- duża szczypta suszonej kolendry
- sól i mielone chilli
przygotowanie:
Cebulę, plasterki marchwi i ziemniaka w kostkę poddusić na dnie garnka na oliwie. Dodać czosnek, bulion warzywny, bazylię i koncentrat pomidorowy. Zagotować, dodać obie fasole i gotować jeszcze ko 20 min.
Jeśli używamy fasoli suchej trzeba ją poprzedniego dnia namoczyć i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz